Hartelijk welkom

Nieuwspagina / Waarom Kalk in uw (moes)tuin strooien ?

Van nature uit - bijvoorbeeld door de regen, maar ook door vallende bladeren of gemaaid gras - verzuurt de bodem van je tuin. Dat is slecht nieuws voor heel wat plantensoorten die het niet zo hebben voor al dat zuur in de grond. Door een te hoge zuurtegraad kunnen ze niet voldoende voedingsstoffen opnemen. Dat heeft een aantal vervelende gevolgen: vertraagde groei, bladeren die geel worden, open plekken … Gras, buxus, lavendel en taxus zijn enkele voorbeelden van planten die niet zo ‘zuurminded’ zijn. Andere, zoals rododendrons, azalea’s, heide of blauwe hortensia’s houden dan weer wel van een beetje zuur. Planten die een ‘neutralere’ bodem verkiezen help je een handje door het zuurgehalte binnen de perken te houden. Dat kan je doen door regelmatig te bekalken, want kalk zorgt voor een lagere zuurtegraad. Hou er wel rekening mee dat niet alle planten dezelfde eisen stellen. We maken dan ook een onderscheid tussen producten voor gazons en voor moes- en fruittuinen. DCM Groen-Kalk® is de oplossing bij uitstek voor je gazon en sierplanten, terwijl DCM Zeewierkalk Korrel de juiste keuze is voor de moestuin.

Tip Een jaarlijkse onderhoudsbekalking levert je de eeuwige dankbaarheid van je planten op! Als je in het najaar bekalkt, heeft de kalk de hele winter de tijd om op te lossen en door te dringen in de grond, waar de plantenwortels zich bevinden. Op die manier staat de zuurtegraad tegen het voorjaar op peil.

Kalk voor het gazon en de siertuin DCM Groen-Kalk® Gekorrelde magnesiumkalk die grondverzuring tegengaat, voor een betere voedselopname zorgt en de grondstructuur verbetert. Magnesium zorgt voor een diepgroene kleur van gazon en siertuin. Eveneens geschikt voor de biotuin

Kalk voor de moestuin DCM Zeewierkalk Korrel Fossiele zeewierkalk in korrelvorm met een zachte werking en uitstekende oplosbaarheid. Voor moestuin, siertuin, boomgaard en vijver. Ook geschikt voor de biotuin.

EmCo / Tuinideeflakkee

Emmy Taal