Hartelijk welkom

WINTER ACTIE

     NU 20% Korting:  Van € 11.95 voor € 9.56 NU 20% Korting: Van € 11.50 voor € 9.20

Waarom kalk strooien?

Kalk strooien maakt de grond minder zuur. Hierdoor is het gras beter in staat om meststoffen op te nemen, waardoor het beter groeit en mos minder een kans krijgt. 

Kalk is zelf geen meststof, maar zorgt dat voeding uit meststoffen goed wordt opgenomen. Het is dus altijd van belang om eerst kalk te strooien en daarna een gazonmeststof.

Dus... goed kalk strooien draagt bij aan:

  • juiste zuurgraad (pH-waarde) van de grond
  • minder mos
  • goede opname van meststoffen
  • minder onkruid (doordat het gazon mooi dichtgroeit krijgt onkruid minder kans zich te ontwikkelen)

Wanneer kalk strooien?

De beste tijd om kalk over uw gazon te strooien is aan het begin van het jaar (februari of maart) en aan het einde van het jaar (oktober of november). De beste resultaten behaald u als u 2x per jaar kalkt strooit. 

Zo strooit u kalk

Kalk strooien doe je met de hand of –voor grotere gazons- met een strooiwagen.  Kalk moet u ieder jaar strooien, omdat het namelijk gedurende het seizoen uitspoelt en opgenomen wordt. Als vuistregel kunt u hanteren dat u ongeveer 1 kg per 10 m2 moet strooien voor jaarlijks onderhoud. Reken bij normaal onderhoud van je gazon op zo’n tien kilo kalk per 100m2 per jaar. Oftewel 1kg voor iedere 10 vierkante meter gras.

Wees niet bang dat u te veel kalk strooit, dat is eigenlijk niet mogelijk.  Het is verstandig om - ongeveer 4 weken na het strooien van kalk - ook een gazonmest te strooien; alleen kalk strooien is onvoldoende om een mooi groen en gezond gazon te krijgen.

EmCo / Tuinideeflakkee

Emmy Taal